Uitkering aan ex partner


17 december 2013

Vraag nummer: 36777

Mijn zoon is onlangs overleden en nu blijkt dat de uitkering van zijn uitvaartpolis is overgemaakt aan z'n ex-vriendin waar hij al ruim 10 jaar geen contact meer mee had. Inmiddels was hij al zo'n 10 jaar samen met een andere vrouw. Er is contact geweest met z'n ex-vrienden en zij is niet van plan om de uitkering aan de nabestaanden te geven, zodat daar de uitvaart van betaald kan worden. Zij stond waarschijnlijk als begunstigde op de polis en dit is nooit aangepast. Kunnen wij aanspraak maken op deze uitkering?

Antwoord:

Geachte heer,

Neen, als zij als begunstigde in de polis was vermeld, heeft zij recht op de uitkering. De verzekeringnemer had destijds de begunstiging moeten wijzigen. Dat kan achteraf niet meer. Er is ook geen juridische mogelijkheid om aanspraak te maken op de uitkering. De uitkering heeft namelijk niet tot de nalatenschap behoort.

Enige wat u nog zou kunnen controleren, is of zij met name in de polis stond genoemd of onder de algemene titel van "echtgenote of partner" In dat laatste geval moet u contact opnemen met de betreffende verzekeringsmaatschappij.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >