Zie onderaan de volgende vraag


24 november 2017

Vraag nummer: 52857

Hallo graag zou ik een aantal dingen willen weten.

1. Woon samen met mijn gezin in Duitsland en heb een begrafenisverzekering in Nederland is dit verstandig en kan dit wel.

2. Als ik de begrafenisverzekering in Duitsland afsluiten wil waar moet ik dit dan doen.

3. Hoeveel premie moet ik betalen als ik samen met mijn vrouw en kind verzekerd wil zijn voor een begrafenisverzekering.

Gaarne weg zie ik uw antwoord in een mail terug.

Met vriendelijke groet,

E.

Antwoord:

Beste Edsali, in de eerste plaats: goed dat je een begrafenisverzekering hebt en verstandig dat je hier over nadenkt.
Een Nederlandse verzekering zal ook uitkeren als er in Duitsland uitvaartkosten zijn gemaakt bij overlijden. Je moet alleen wel weten hoe de dekking is geregeld, of er geld wordt uitgekeerd dan wel diensten zijn verzekerd.
Ik raad je dus aan om je vragen te stellen aan de verzekeraar die op de polis staat vermeld. Dat kan prima via de website van de verzekeraar.
Als je die informatie hebt kan je besluiten of je een andere verzekering zou willen.

Met vriendelijke groet, Evert de Niet:

VOLGENDE VRAGEN:

1. Hoe de dekking geregeld is kunt u mij speciefieker en uitgebreider uitleggen waar ik goed moet op letten want begrijp het niet helemaal.

2. En vanuit u antwoord begrijp ik dat ik aan de Nederlandse verzekering voldoende heb voor mijn gezin.

3. En wat is ongeveer de premie voor als ik in het buitenland begraven wil worden dus dan de premie voor mij en mijn vrouw.

Bij voorbaat dank.


Met vriendelijke groet,

E.

Antwoord:

Beste Edsdali, ik zal proberen je verder te helpen, hoewel ik vind dat je beter je vragen aan de verzekeraar kunt stellen.

Kijk bij de huidige polis of er een geldbedrag wordt uitgekeerd of dat de uitvaartverzorging moet worden gedaan door of via de verzekeraar zelf. en als dat niet duidelijk op de polis staat, vraag het dan aan de verzekeraar. ebn vraag ook hoe het in zn werk gaat bij het melden van een overlijden en de uitvoering van de uitvaart.

Of je huidige Nederlandse verzekering de juiste is hangt af van de antwoorden die de verzekeraar je geeft en of jij dat voldoende vindt.

Ik ben geen verzekeraar dus kan echt niets zeggen over hoogte van premies etc; dat kan je zelf aan iedere verzekerar vragen, rechtstreeks via internet of via een financieel adviseur.

Met vriendelijke groet, Evert de Niet

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >