Probleem met uitvaartvereniging


4 december 2018

Vraag nummer: 56861

zeer geachte Dames en Heren, ik ben Lid van de vereniging OWV. Onderlinge Uitvaartvereniging Winschoten Veendam. Mijn vader hat in 1978 mijn persoon als Lid aangemeld. Na zijn overlijden heb ik de papieren gekregen. nu moet ik ieder jaar een bedrag aancontributie betalen. de Uitkeringssom in hoogt van 1500 Euro is al lang betaald. als ik uitscheiden wil als lid, krijg ik nichts uitbetaald. ik vraag mij of dit knevelverdrag rechtens is. ik moet toch niet de kosten voor anderen betalen nadat zij overleden zijn. wat kan ik ondernemen, zodat ik zonder schade , het geld wat voor mij betaald is, uit de vereniging uitscheiden kan. hartelijk bedankt en met vriendelijke groeten R. Rijskamp

Antwoord:

Beste vragensteller, de voorwaarden zoals de vereniging die hanteerde bij het aanmelden als lid zijn geldig. als daarin staat dat er geen restitutie mogelijk is, dan is uw vader daar bij het aanmelden mee akkoord gegaan.
Voor u is het zaak om dit te verifiëren: ik raad u aan om de voorwaarden op te vragen.
Mocht u het niet met de uitleg of toepassing van die voorwaarden eens zijn dan kunt u dat bij de vereniging kenbaar maken.
Als u daar niet uitkomt of u bent het niet eens met die uitkomst kunt u zich wenden tot het Kifid, zie www.kifid.nl.

Met vriendelijke groet, Evert de Niet

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn