Memento Mori polis kwijt


13 mei 2017

Vraag nummer: 50739

Beste,
Mijn moeder is recent overleden. Zij was verzekerd bij memento mori die nu overgenomen was door ardanta. De polis kunnen wij niet meer vinden en ardanta zegt nu dat zij de polis ook niet hebben. Zij berusten zich nu op de eenvoudigste polis van hun met als gevolg dat wij nog heel veel zelf moeten betalen. Wij weten zeker dat ze voor veel meer was verzekerd omdat zij dezelfde polis had als mijn vader, alleen kunnen wij dat niet bewijzen. Nu is mijn vraag, waar kunnen wij de orginele polis nog opvragen? Want ardanta zegt gewoon dat zij niks hebben.

Antwoord:

Beste Yvonne, de originele polis is waarschijnlijk (helaas!) alleen ter beschikking gesteld aan de verzekeringnemer en niet ergens anders dan mogelijk bij de verzekeraar op te vragen. De verzekeraar weet uiteraard ook zonder polis waarvoor men verzekerd is. De verzekeraar baseert zich hierbij niet alleen op een polis maar op haar verzekeringsadministratie. Het kan bijvoorbeeld niet de laatste polis zijn die een verzekeringnemer overhandigt.
In de administratie van de verzekeraar is terug te vinden voor welk bedrag of verzekerde pakket leveringen en diensten een verzekerde is verzekerd (naast premie, jaar van ingang e.d.). Vaak is een type polis ook terug te vinden in het polisnummer (te vinden bij de premiebetaling?), waarin soms ook het ingangsjaar is opgenomen.
Wellicht kunnen de polisnummers van vader en moeder worden vergeleken? Als er een verzekeringsadviseur is geweest waar mogelijk destijds de verzekering is afgesloten, kan wellicht daar nog geïnformeerd worden?

Succes, ik hoop dat je ermee verder kunt zo.

Met vriendelijke groet, Evert de Niet

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn