Hoe kies je een uitvaartverzekering?


8 december 2016

Vraag nummer: 48560

Hi meneer

Onlangs ben ik moeder geworden en zijn me man en ik gaan samenwonen. Tijd om dan ook de serieuse zaken te regelen en dus wilde ik ook een uitvaartverzekering nemen. Maar ik ben helemaal niet thuis in die materie. Op welke zaken moet je letten om een goede keuze te kunnen maken.

Groetjes
Chantal

Antwoord:

Beste Chantal, ik kan je op een aantal zaken wijzen waar je over kunt nadenken als je verder gaat zoeken:
• Allereest zal je je moeten afvragen of je een kapitaal verzekering wilt of een natura verzekering. Als je kiest voor een uitvaartverzekering met een dienstenpakket dan is het verstandig te letten op wat er in het dienstenpakket zit. Zijn alle onderdelen die je wilt daarin opgenomen? Per uitvaartverzekering en ook per uitvaartverzekeraar kan dit verschillen.
• Bij welke uitvaarverzekeraar wilt je de verzekering onderbrengen? Er zijn meerdere uitvaartverzekeraars in Nederland waar je uit kunt kiezen. Niet alle verzekeraars bieden alle mogelijke uitvaartverzekeringen aan. Als je weet welke verzekering je wilt, kan je vervolgens nagaan welke verzekeraars deze aanbieden en deze met elkaar vergelijken.
• Hoeveel en op welke manier wil je de premie betalen en hoe lang loopt deze door?
• Wil je de kinderen gratis meeverzekeren en is dit mogelijk bij de verzekering die je wilt?
• Kies de uitvaartverzekering die het beste past bij jullie uitvaartwensen. Ga na hoeveel de uitvaart gaat kosten als al je wensen worden uitgevoerd en kies vervolgens de verzekering met de juiste waarde zodat je nabestaanden niet met onverwachte kosten achterblijven.
• Is de verzekering waardevast, oftewel groeit de waarde van de verzekering mee met de stijgende uitvaartkosten? Bij een uitvaartverzekering met een dienstenpakket is dit altijd het geval; de diensten daarin worden gegarandeerd uitgevoerd. Er zit dan een indexering op de verzekering. Dit is bij lang niet bij iedere uitvaartverzekering het geval.
• Het kan zijn dat je, ondanks een zorgvuldige afweging, na verloop van tijd de uitvaartverzekering wilt beëindigen. Om niet voor verrassingen te komen te staan is het verstandig om vóór het afsluiten van een uitvaartverzekering te weten wat de gevolgen zijn als je de verzekering van je keuze tussentijds zou willen beëindigen.

Met vriendelijke groet, Evert de Niet

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >