Aanhouden uitvaartverzekering?


31 augustus 2017

Vraag nummer: 51813

Ooit heb ik een uitvaartpolis afgesloten toen de kinderen klein waren en gratis meeverzekerd waren.
Inmiddels zij we in de 50 kinderen zijn niet meer meeverzekerd, te oud, en betalen we rond de 40'euro aan premie per maand. Ons spaargeld is nu zodanig dat we makkelijk de uitvaart zouden kunnen bekostigen en natuurlijk is er de overwaarde van het huis voor de kinderen mochten wij komen te overlijden. Is het zinvol om de polis aan te houden?
Alvast bedankt voor uw advies.

Antwoord:

Beste Ger, dit is een interessante vraag. Je hebt de polis afgesloten toen je nog niet zelf over de middelen beschikte en die situatie is nu anders.
Het is, als je de premie altijd betaalt, nog steeds zo dat de verzekering zal uitbetalen en dat er dan dus geld dan wel een pakket ter beschikking komt bij overlijden. Daar is de verzekering tenslotte voor bedoeld.

Het gegeven dat er inmiddels over voldoende geld is zoals je schrijft hoeft natuurlijk niet automatisch te betekenen dat dus de polis overbodig is.
Want de gelden die vrijkomen kunnen door de erfgenamen ook voor andere zaken dan je uitvaartkosten worden gebruikt.

Realiseer je ook dat de overwaarde van het huis pas bij het overliden van de tweede bewoner/eigenaar aan de orde is. Ik ga er hierbij vanuit dat jij en je partner beide eigenaar zijn. Dus zeker bij het eerste overlijden is de verzekering nog steeds zeer nuttig denk ik.

Als je de verzekering zou afkopen gaat er enige waarde verloren door dat de premieduur nog niet is verstreken en doordat er kosten in mindering worden gebracht dus houdt daar rekening mee.

Het is en blijft je eigen overweging om er al of niet mee door te gaan: denk er rustig over na.

Overigens zou het ook nuttig zijn als je nog eens op een rij zet wat je/jullie uitvaartwensen zijn en wat de kosten dan zouden zijn: altijd verstandig om dat voor jezelf in beeld te hebben.

Met vriendelijke groet, Evert de Niet

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >