is verzekeren bij ziekte nog mogelijk


27 maart 2012

Vraag nummer: 27954

Geachte heer/mevrouw,

Het kost mij nogal moeite om deze vraag te stellen:

Wij hebben het in het verleden wel zo nu en dan gehad om een uitvaartverzekering af te sluiten. Het is er nog niet van gekomen. Wel zijn we lid van een begrafenisvereniging en lid van een kerk.

Nu is onlangs bij mijn vrouw de diagnose kanker geconstateerd. De doctoren zijn niet zeker van een goede afloop van de ziekte. Is het nog mogelijk om een uitvaartverzekering waarbij ongeveer € 10.000 tot € 15.000 van de kosten gedekt zijn? Ik hoor graag uw reactie.

Antwoord:

Geachte heer,

Op de eerste plaats wens ik uw echtgenote een voorspoedig herstel toe en hoop ik dat de aangekaarte problematiek nog heel lang uitgesteld wordt. Ik moet u helaas melden dat het alsnog sluiten van een uitvaartverzekering hoogstwaarschijnlijk niet meer zal lukken. Er wordt bij de aanvraag namelijk gevraagd naar de gezondheidstoestand en daarvan is de acceptatie mede afhankelijk. Er kan wel een depotstorting worden gedaan, maar ingeval van overlijden wordt dan slechts het depotbedrag uitgekeerd, verhoogd met eventuele winstbijschrijving. Ik zie het voordeel daarvan niet en kan u slechts adviseren een bedrag bijeen te sparen.

Ik wens u komende tijd veel sterkte.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE