Kopen i.p.v. verzekeren.


7 januari 2013

Vraag nummer: 33217

Op deze websites staat heel veel informatie over begrafenisverzekeringen. Met de huidige (veel te hoge) assurantiebelasting van 21%, en de huidige lage rente over spaargelden, vraag ik me af of je nergens je begrafenis, voor een vast bedrag, gewoon kan 'kopen'.
In afwachting van u antwoord,

dhr. Stoet

Antwoord:

Geachte heer,

Dat was vroeger inderdaad mogelijk, maar tegenwoordig niet meer. Het is ook erg onpraktisch. Immers, met de jaren kunnen uitvaartwensen veranderen en daar past dan een"standaardpakket " niet bij. Bovendien stijgen de uitvaartkosten sneller dan de rentevergoedingscomponent in een storting in één kan bijhouden. Het is mogelijk een bankrekening te openen waarvan het saldo uitsluitend mag worden gebruikt voor de financiering van de uitvaartkosten. U bepaalt het saldo daarvan dus in zekere zin zelf en kunt op die manier aansluiting zoeken en houden bij de uitvaartwensen.

Overigens is over de premie voor een uitvaartverzekering geen assurantiebelasting verschuldigd. Levensverzekeringen, inclusief uitvaartverzekeringen zijn vrijgesteld van assurantiebelasting.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE