deposito na opzeggen uitvaartverzekering verplicht voor verzekeringnemer ?


24 januari 2014

Vraag nummer: 37132

10 Jaar geleden zei ik voor mijn gezin de uitvaartverzekering op bij de Dela. Ik krijg sindsdien jaarlijks een brief waarin specifiek gerefereerd wordt aan mijn persoonlijke overlijden en paar tientjes extra op de rekening. Dat is kennelijk de compensatie voor de onaangename schok die ik hier iedere keer van krijg. Ik wil de brief niet meer hebben, ik wil dat het deposito beeindigd wordt zonder dat ik overigens enige compensatie vraag, dat laat ik aan de discretie van Dela over. Zij mogen van mij het geld in hun zak steken en ik wil er desnoods iets voor tekenen als dat nodig is. Ze blijven beweren dat dit wettelijk verplicht is en dat het deposito niet beeindigd kan worden. De uitvaartverzekering zelf is al niet verplicht ! Ik heb hem 10 jaar geleden toch niet voor niets opgezegd ?

Antwoord:

Geachte heer,

Dat is lastig. Als er een geldbedrag voor u bij Dela in depot staat, heeft u daar recht op en is Dela juridsich ook verplicht dit conform de overeenkomst te beheren en melding te maken van de stand van zaken.

Ik kan u slechts adviseren dit dillema voor te leggen aan de directie van Dela. Mij lijkt het meest zinvol dat Dela het uitstaande bedrag aan u uitkeert waarmee de overeenkomst definitief is beeindigd.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE