waar ben ik verzekerd


23 september 2014

Vraag nummer: 39964

Hallo

Mijn vriend heeft geen contact meer met zijn ouders en nu zijn we op zoek naar waar hij verzekerd is ik heb de grotere bedrijven allemaal al gebeld maar weet niet wat ik nu nog kan doen?

Antwoord:

Helaas, er is geen sprake van een centrale registratie van afgesloten verzekeringen. Als u niet beschikt over enige vorm van bewijs, zoals betalingsbewijzen, correspondentie of polissen, dan is dit niet te achterhalen.

Update: Per 1 december 2015 is er een nieuwe site waar iedereen kan vastleggen of en waar men een uitvaartverzekering heeft: http://www.uitvaartverzekeringsregister.nl

Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij. Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid.

Door te zoeken op het BSN nummer en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten.
Zo wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE