verloren polissen


15 september 2014

Vraag nummer: 39856

Ik ben een aantal begrafenis polissen kwijt.
Kan er iemand daar mee helpen?

Antwoord:

Geachte mevrouw, mijnheer,

Als u niet beschikt over enige informatie, zoals polisnummer, betalingsbewijs, correspondentie of iets dergelijks, is dit niet na te gaan. Afgesloten verzekeringen worden niet in een soort centraal register vastgelegd.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Update: Per 1 december 2015 is er een nieuwe site waar iedereen kan vastleggen of en waar men een uitvaartverzekering heeft: http://www.uitvaartverzekeringsregister.nl

Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij. Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid.

Door te zoeken op het BSN nummer en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten.
Zo wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >