uitvaartpolissen


17 februari 2013

Vraag nummer: 33655

Na t overlijden van mijn schoonvader heeft de uitvaartleider de verzekeringspolissen, van verschillende verzekeringsmaatschappijen waarvan de namen en polisnummers niet bekend zijn, meegenomen zonder dat er een kopie is achtergebleven. Er is nu een verschil van mening over de hoogte van de uitgekeerde polissen.
Hoe kan ik er achter komen of en welke bedragen zijn uitbetaald aan de verzekeraar van de naturapolis (Uzet) e/o de uitvaartverzorger.

gr. Bart

Antwoord:

Geachte heer,

Als u de polissen niet meer heeft en ook niet weet welke verzekeringen en welke polisnummers het zijn, is dat zonder medewerking van de uitvaartverzorger niet te controleren.
Maar uiteraard heeft de uitvaartverzorger die de polissen heeft ingenomen een verantwoordingsverplichting. Men zal klip en klaar inzichtelijk moeten maken op grond van welke verzekeringen is uitgekeerd en wat de hoogte van de uitkeringen zijn. Overigens is het niet gebruikelijk en zelf juridisch niet mogelijk zonder medewerking van de verzekeringnemer dat polissen waarop een geldbedrag is verzekerd (dus geen uitvaartverzekering maar een overlijdensrisicoverzekering) aan anderen dan de in de polis genoemde begunstige wordt uitgekeerd.

U zult dus de uitvaartverzorger om openheid van zaken moeten vragen.

Vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >
Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn