Status update centrale registratie uitvaartverzekeringen & oude polissen


10 juni 2013

Vraag nummer: 34842

Ik lees dit inmiddels gedateerde antwoord. Wellicht zijn er zaken rondom een centraal register van uitvaartverzekeringen veranderd. Zo ja, kunt u mij dat laten weten?

Overigens is de URL van www.oudepolissen.nl, dat betrekking heeft op de vraag welke verzekeringsmaatschappij de rechten en plichten heeft over genomen van een niet meer bestaande verzekeraar, niet meer actief. Is hier een andere ingang voor gekomen?

Met vriendelijke groet,
Martin Smink

Antwoord:

Geachte heer,

Nee, er is geen centrale registratie van afgesloten verzekeringen. De enige instantie die u met zekerheid kan zeggen welke verzekeringsmaatschappij de verplichtingen van een andere verzekeringsmaatschappij heeft overgenomen, is De Nederlandsche Bank. Via de website www.dnb.nl vindt u onder het tabblad "contact" het bezoekadres, openingstijden en telefoonnummer voor informatie.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk


Update: Per 1 december 2015 is er een nieuwe site waar iedereen kan vastleggen of en waar men een uitvaartverzekering heeft: http://www.uitvaartverzekeringsregister.nl

Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij. Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid.

Door te zoeken op het BSN nummer en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten.
Zo wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Let op: De site is pas net gelanceerd en bevat daarom nog niet veel gegevens. Hoe meer mensen zich registreren, hoe waardevoller de site wordt voor het nazoeken van polissen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >