Polissen


11 april 2014

Vraag nummer: 38039

Goede avond,
Mijn ex-vrouw vertikt het om aan mij mijn polissen van mijn uitvaartverzekeringen terug te geven. Hoe kan ik er achter komen waar ik verzekerd ben en hoe kan ik een kopie van deze polissen krijgen? Er zijn twee polissen, waarvan een bij Victoria Vesta.
Met vriendelijke groet.

Antwoord:

Geachte heer,

Zonder enige informatie, zoals premiebetalingsbewijzen is het vrijwel onmogelijk te achterhalen waar de verzekeringen lopen. Een goed aanwijzing is wel Victoria Vesta. Deze verzekeringsmaatschappij bestaat niet meer, maar heeft wel een rechtsopvolger: Nationale Nederlanden. Ik adviseer u om te beginnen daarmee contact op te nemen. Het handigste gaat dat via de website www.nn.nl Daar vindt u alle contactgegevens.

Als er polissen zijn waarvoor u de premie heeft betaald, resp. waarvoor u (mede) verzekeringnemer bent, dan is uw ex echtgenote wel verplicht u deze polissen te overhandigen. Ik adviseer u daarvoor haar eerst schriftelijk (aangetekend!) te sommeren de polissen aan u te geven (of in ieder geval kopie├źn daarvan). Als zij weigert mee te werken, kunt u juridische stappen overwege. Of dergelijke kosten opwegen tegen het belang is uiteraard een overweging die u alleen kunt maken.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE