polis


12 december 2014

Vraag nummer: 40934

Ik heb nog een begrafenis polis bij jullie dacht Ik

Mijn naam is Hendrik Boer
Geboren in Hellevoetsluis op 10-12-1964
Zou u dit voor mij op willen zoeken
Bvd h boer

Antwoord:

U kunt bij ons geen polis hebben. Wij zijn geen verzekeringsinstelling.

Er was bovendien geen centrale registratie van afgesloten verzekeirngen. Zonder enige vorm van aanwijzing-bewijs zoals de polis, correpondentie, premiebetalingsbewijzen e.d. is niet te achterhalen of u een verzekering heeft gesloten.


Update: Per 1 december 2015 is er een nieuwe site waar iedereen kan vastleggen of en waar men een uitvaartverzekering heeft: http://www.uitvaartverzekeringsregister.nl

Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij. Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid.

Door te zoeken op het BSN nummer en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten.
Zo wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >