Polis zoekservice van het Verbond.


31 januari 2017

Vraag nummer: 49395

In 1938 heb ik bij mijn geboorte een overlijdenspolis gekregen t.w. van
f 200.- helaas is deze polis bij mijn verhuizing zoekgeraakt. Heb al eerder een poging gewaagd maar ben niet geslaagd.
Kunt u iets voor mij betekenen? met dank en vriendelijke groet,
mevr. M.J. Bokmans

Antwoord:

Beste mevrouw Bokmans, het Verbond van Vezekeraars heeft een service waar u wellicht iets aan kunt hebben. Via de website https://www.vanatotzekerheid.nl/zoekpolis.

Ter toelichting alvast een stukje informatie:
Heb je zelf gezocht maar niet gevonden? Dan kun je de zoekservice van het Verbond inschakelen. De zoekservice is er voor twee typen polissen:
• Zoeken naar polissen van overledenen
Je kan het polisblad van de overledene niet meer vinden. Als je zeker wilt weten of de overledene was verzekerd, kun je een aanvraag voor een onderzoek indienen. Het Verbond gaat dan bij de aangesloten verzekeraars na of de persoon in kwestie verzekerd was. Hiervoor geldt wel een aantal spelregels. Lees alle spelregels goed door voordat je een aanvraag indient.
• Zoeken naar polissen van jezelf
Het kan gebeuren dat je een levensverzekering hebt afgesloten, maar de polis ervan niet meer kunt achterhalen. Bijvoorbeeld omdat je je administratie bent kwijtgeraakt door brand. Ook dan kun je een aanvraag voor onderzoek indienen. Het Verbond vraagt de deelnemende verzekeraars te zoeken naar mogelijke polissen van je. Als er een polis gevonden wordt, krijg je bericht van je verzekeraar. Ook hier gelden spelregels, bijvoorbeeld: alleen jijzelf mag naar jouw polissen zoeken, of je curator of bewindvoerder die door de rechtbank is benoemd. En je kunt een aanvraag alleen digitaal doen. Lees deze en andere spelregels goed door voordat je een aanvraag indient.

Succes! Met vriendelijke groet, Evert de Niet

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >