Oude polis


4 december 2013

Vraag nummer: 36651

Mijn ouders hebben voor mij een uitvaartverzekering betaald vanaf mijn geboorte tot iig mijn 18e jaar. mijn moeder weet niet meer bij welk bedrijf dat was en we hebben geen contact meer met mijn vader. Hoe kom ik er achter waar dat was?

Antwoord:

Geachte heer,

Dat wordt lastig. Er is geen centrale registratie van afgesloten verzekeringen.

U kunt het proberen via de website www.allesoververzekeren.nl
Als u klikt op "thema's" en daarna op "oude polis zoek" kunt u een verzoek indienen om na te gaan of er een verzekering is.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk


Update: Per 1 december is er een nieuwe site waar iedereen kan vastleggen of en waar men een uitvaartverzekering heeft: http://www.uitvaartverzekeringsregister.nl

Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij. Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid.

Door te zoeken op het BSN nummer en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten.
Zo wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >