oude polis


10 augustus 2013

Vraag nummer: 35286

klop het dat 2 oude polissen 1 van 1964 groot 800 gulden en 1 uit 1970 groot 1000 gulden. niet meer afgekocht kunnen worden. deze zijn toentertijd afgesloten bij N.V Noord - Braband.
De waarde is hier van te laag om nog uit te keren?

Antwoord:

Geachte mevrouw, mijnheer,

Neen, dat is onzin.

Als de verzekeringen nog steeds van kracht zijn (de verzekerde dus nog in leven is) en de premie betaald, dan hebben de begunstigden zeker nog recht op de verzekerde prestatie, resp. de uitkering. De hoogte van de verzekerde bedragen zijn daarvoor niet relevant!

Afkopen houdt in dat u de in de polis opgebouwde waarde nu al uitgekeerd wilt hebben. Over het algemeen kan dat wel, maar de polisvoorwaarden kunnen anders bepalen. De afkoopwaarde is wel altijd minder dan het bedrag dat wordt uitkeerd na overlijden van de verzekerde. De stelling dat de v erzekerde bedragen te laag zijn om te kunnen worden afgekocht is in ieder geval onjuist.

Ik adviseer u om rechtstreeks contact op te nemen met de verzekeringsmaatschappij. De verplichtingen van N.V. Noord Brabat zijn overgenomen door Nationaal Spaarfonds, onderdeel van Delta Lloyd Groep. Adres: Rijkweg West 2, 6842 BD Arnhem. Telefoonnummer 0900-0565.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >