Had overledene een uitvaartverzekering


10 december 2014

Vraag nummer: 40886

Mevr. T. Rintjema
Grote Maote 86
7123CG Aalten

Zij is op 5-12-2014 overleden.
Heeft zij nog ergens een uitvaartverzekering.

Namens de fam. K. Bos, contactpersoon namens de familie Rintjema

Antwoord:

Dat kunnen wij niet voor u nagaan. Er is geen centraal register van afgesloten verzekeringen. Zonder enige vorm van bewijs van het bestaan van de verzekering, is het niet mogelijk daarover iets na te gaan.

Nabestaanden kunnen onder strikte voorwaarden via het Verbond van Verzekeraars een verzoek indienen om onder de aangesloten leden na te gaan of er op basis van sumiere informatie een polis is.

De spelregels daarvoor vindt u op
https://www.vanatotzekerheid.nl/verloren-levensverzekeringspolis/


Update: Per 1 december 2015 is er een nieuwe site waar iedereen kan vastleggen of en waar men een uitvaartverzekering heeft: http://www.uitvaartverzekeringsregister.nl

Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij. Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid.

Door te zoeken op het BSN nummer en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten.
Zo wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >