begrafenisverzekering


12 december 2014

Vraag nummer: 40952

Mijn ex-man, V.R.G.D. Boel, met wie ik geen kontakt meer heb, heeft altijd gezegd dat hij voor mij (destijds H. Boel-Petiet), geb. 03-07-1950, een verzekering heeft afgesloten. Hoe kan ik vinden bij welke maatschappij??
Vr.gr. H. Petiet

Antwoord:

Helaas, dat is zonder concrete gegevens niet na te gaan. U heeft daarvoor een polis en polisnummer en naam van de verzekeringsmaatschappij nodig.Er is geen centrale registratie van afgesloten verzekeringen dus zonder enige vorm van bewijs is dat niet na te gaan.


Update: Per 1 december 2015 is er een nieuwe site waar iedereen kan vastleggen of en waar men een uitvaartverzekering heeft: http://www.uitvaartverzekeringsregister.nl

Op de site kan iedereen vastleggen of men wel of geen uitvaartverzekering heeft. En zo ja, bij welke maatschappij. Vergelijk het met het donorregister. Ook als je vast laat leggen dat je geen verzekering hebt, biedt dat nabestaanden duidelijkheid.

Door te zoeken op het BSN nummer en geboortedatum van de overledene kunnen nabestaanden later eenvoudig opvragen of er voor hun dierbare overledene wellicht ooit een uitvaartpolis is afgesloten.
Zo wordt voorkomen dat iemand jarenlang heeft betaald voor zijn uitvaartverzekering maar dat de polis nooit wordt uitgekeerd omdat de nabestaanden er niet van op de hoogte waren.

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >