Yarden stopzetten ev. afkopen?


26 februari 2011

Vraag nummer: 24510  (oude nummer: 16469)

Sinds september 2007 hebben wij voor zowel onzelf als onze (jonge) kinderen een uitvaart totaal verzekering bij Yarden. Onlangs ben ik door iemand gebeld die o.b.v. onze gegevens zich afvroeg of alles wel klopte. Ze gaf aan dat:
- onze polissen erg hoog zijn (in totaal 57 p.m.)
- looptijd tot een leeftijd van 85 jaar (september 2061)

Ik heb toen wat zoekwerk gedaan, maar het blijkt inderdaad dat de polissen normaliter, voor mensen van onze leeftijd (31 en 34, kinderen 4 en 8) veel lager ligt! En dat het normaliter ook niet zo is dat een polis zo lang doorloopt. Meestal is zoiets met 30 jaar premievrij.

Nu wil ik uiteraard de verzekering bij Yarden stopzetten. Waar moet/kan ik rekening mee houden?

M.vr.gr.

M. van Dijk

Antwoord:

Geachte mevrouw, mijnheer,

Ik zou de polis niet zomaar stopzetten. Dat levert u geen voordeel op. De polis wordt dan geroyeerd zonder enige terugbetaling (er is in de polis nog geen waarde opgebouwd gelet op de korte looptijd). Ik adviseer u contact op te nemen met Yarden en hen uw punt voor te leggen. Zij kunnen u dan op basis van een juiste vergelijking uiteenzetten wat de verschillen zijn en vooral of de polis eventueel aangepast kan worden. Yarden staat niet bekend als verzekeraar met fors hogere premies dan andere vergelijkbare aanbieders. Ik wil u bovendien waarschuwen niet lichtzinnig in te gaan op voorstellen van partijen die u ongevraagd bellen. Helaas is het product uitvaartverzekering door bepaalde partijen omarmd als een product waaraan vooral zij geld denken te verdienen.

Met vriuendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE