crematie


30 juni 2016

Vraag nummer: 46617

wat kost een verzekering vanaf 65 jaar.crematie

Antwoord:

De meeste verzekeraars zullen alleen mensen onder de 70 of zelfs 65 verzekeren. Dat heeft te maken met het hoge risico dat een verzekeraar loopt door het verzekeren van senioren. De verwachte resterende levensduur is lager dan bij een jong(er) persoon. En dus zal een jonger persoon ook langer premie kunnen blijven betalen.

De hoogte van de premie wanneer u als senior een uitvaartverzekering afsluit zal dus hoger liggen dan die van een jong(er) persoon. Veel verzekeraars zullen u ook gezondheidsvragen. De uiteindelijke premie die u betaalt is afhankelijk van uw gezondheidstoestand en het bedrag waarvoor u zich wenst te verzekeren.

U kunt premieberekingen maken op de websites van verzekeraars. Kijk ik bv naar de website van Yarden, dan wordt de premie voor iemand geboren in 1959 (65 jaar) bepaalt op EUR 24,58. Hier wordt bij overlijden een bedrag van EUR 8.000 uitgekeerd aan waarde.

DELA heeft voor iemand geboren in 1959 een premie EUR 22,23 waarvoor u in totaal na overlijden een tegenwaarde krijgt uitgekeerd van EUR 8.500. Daarvan is een bedrag van EUR 3.000 vrij te besteden en EU 5.500 wordt uitgekeerd in de vorm van basisdiensten.

Bent u aanmerkelijk ouder dan 65 jaar en wordt u niet meer verzekerd, dan kunt u altijd de kosten van een uitvaart in een keer afkopen door een koopsom te betalen. Onder ander Yarden en DELA bieden die mogelijkheid.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE