yarden uitvaart verzekering


22 september 2014

Vraag nummer: 39958

Geachte heer,

Yarden 2007 .Onder artikel 6 Rechten verzekerde bij overlijden of vermissing.
Lid3. Wanneer de kosten van de uitvaart lager zijn dan het verzekerde bedrag keert verzekeraar het verschil slechts aan nabestaanden uit voor zover wettelijk is toegestaan.
Mijn vraag is : wat is wettelijk toegestaan?.
Met vriendelijke groet Rob.Pons

Antwoord:

Yarden is een zogeheten natura uitvaartverzekeringsmaatschappij. Dat wil zeggen dat zij geen geld uitkeren, maar een dienst (de uitvaartverzorging) leveren. Als de verzekerde waarde zodanig is, dat dit de uitvaartkosten dekt, geschiedt dit zonder verdere verrekening. In het geval de verzekerde waarde te laag is, krijgt u een nota voor het verschil. In een enkel geval is de verzekerde waarde hoger dan de uitvaartkosten. In dat geval mag Yarden het verschil uitkeren, als dat beperkt blijft tot 10% van het verzekerde bedrag, met een maximum van EUR 500,-. Dit is een wettelijke beperking krachtens de vergunning van Yarden als Natura uitvaartverzekeraar. De beperking vloeit voort uit de Wet financieel toezicht.

Zou het verschil hoger zijn (zeer onwaarschijnlijk) dan zal de waarde in de polis beschikbaar blijven voor een volgende verzekerde.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >