Winstdeling


19 augustus 2012

Vraag nummer: 28860

Geachte lezer,

Mijn uitvaartverzekering (Monuta) heeft me het aanbod gedaan om af te zien van de winstdelingsregeling voor het betalen van een lagere premie of voor een hoger verzekerd bedrag. In de eerste instantie leek het me een goed aanbod, maar dat vraag ik me nu af. Voor een winstdelingsregeling geldt dat je toch altijd voor een minimaal bedrag verzekerd bent? Ik word volgend jaar dertig en stel ik sterf pas over veertig jaar, dan heb ik toch veel te weinig geld als er geen winstdeling meer wordt gerekend over mijn verzekerd bedrag. Misschien begrijp ik het niet goed... ik kan er niet veel informatie over vinden (behalve van uitvaartverzekeraars en die info lees ik graag met een korrel zout).

Ik hoop dat u mijn vragen kunt beantwoorden of advies kan geven over het aanbod.

Met vriendelijke groet,
Sabine Pool

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik ken het aanbod van Monuta en de context daarvan niet, maar ik zou zeker niet kiezen voor een lagere premie om daarmee af te zien van winstdeling. Zoals u terecht opmerkt is de huidige verzekerde waarde in de toekomst volstrekt onvoldoende om de kosten van uitvaart te financieren. U heeft er belang bij dat de verzekering waardevast blijft.

Alternatief voor verzekeren is uiteraard zelf sparen. Daarvoor is er tegenwoordig een specifieke doelspaarrekening voor uitvaart te openen.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE