vragen over lidmaatschap van begrafenisvereniging "samenwerking"


22 maart 2012

Vraag nummer: 27916

Geachte, de "samenwerking" werkt samen met uitvaartverzorging"Bindels" in Hoensbroek. Volgens de "Samenwerking" is er een verzekerd bedrag van 2.900 €. Bij de rekening van Bindels wordt er slecht 640 € afgetrokken van de rekening en blijven er kosten staan die betaald moeten worden, die zij zeggen ook voor hun rekening te nemen. De overledene had zich extra bijverzekerd bij Nuvema voor 2.450 €. In praktijk komt de achtergeblevene met een schuld. Voor het afsluiten van de polis bij Bindels , is er een prijsopgave gevraagd voor alle zekerheid en ook aan de samenwerking, die toen een bedrag van 2.900€ als dekking gaf. dit is ook op hun website te vinden. Is mij ook telefonisch nog bevestigd. Waar ligt hier de waarheid?
In hun website staat dit stukje.
Een gemiddelde eenvoudige uitvaart kost vaak al euro 4.750,00. Het deel daarvan dat onder de kostenvergoeding van de vereniging valt heeft een tegenwaarde van euro 3.000,00. Bij een gemiddelde uitvaart is het bedrag dat uw nabestaanden moeten bijbetalen euro 1.750,00. Vaak is dat bedrag gedekt door spaargelden of op andere wijze

Met vriendelijke groeten,
Mevr. Frietman
Vriendin van de overgebleven partner.

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Ik begrijp uit uw vraag dat "de samenwerking" niet de toegezegde EUR 2.900,- verrekend. Dat zou hooguit verklaarbaar zijn als er bepaalde kosten zijn gemaakt die niet onder de dekking krachtens de statuten vallen, maar ik kan mij daarbij niet zo veel voorstellen. Het is overigens wel dagelijkse praktijk dat er meer kosten worden gemaakt dan door de natura-uitvaartverzekering worden vergoed. Dat heeft te maken met de omvang van het verzekerde pakket en de feitelijk geleverde diensten. Veelal wordt er daarom inderdaad een extra bedrag bijverzekerd zoals kennelijk ook in dit geval is gebeurd. Waarom de "samenwerking" slechts EUR 640,- vergoed kan ik helaas niet verklaren. Daarvoor moet u echt een verklaring vragen van de "samenwerking".

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >