uitvaartverzekering met monuta


8 april 2013

Vraag nummer: 34210

mijn moeder is dit jaar 25 januari onverwachts overlden ik heb en uitvaartverzekering met monuta sinds 2004 de dekking was te laag dus ik heb de dekking laten verhoogen dan moet 3 verschilende polisen te betalen in total ongeveer 80 euro p/m monuta heeft 5 april 3,061 euro betaald aan de uitvartverzorger maar de 4,000 euro dat moet nog in mijn bankrekening gestort is nog niet betaald en de uitvaartverzorg wil graag de rest van het geld ontvangen volgens monuta was geen uitvaartverzekeringen maar en levensverzekering omdat is en natura verzekering ik snap helemaal niks van en levensverzekering is meer ward dan 7,000 euro tocht? ik wil graag en duidelijk antwoord over ik bne heel erg overspanen door diet probleem met monuta !! is niet erg genoeg mijn moede te verliezen?! ik heb geen tijd om te rowuen mijn moeder dood door allemaal die problemen met monuta!!!

Antwoord:

Geachte mevrouw, mijnheer,

Helaas begrijp ik uw vraag niet. Ik maak er op uit dat ter verhoging van de uitvaartverzekering, polissen zijn bijgesloten en dat die nog niet tot uitkering zijn gekomen. Ik kan u niet anders adviseren dan contact op te nemen met de betreffende verzekeringsmaatschappij(en). Als het overlijden bij de verzekeringsmaatschappij(en)is gemeld en aan hen de nodige stukken zijn toegestuurd, zoals de registratie in het overlijdensregister, wordt de uitkering overgemaakt aan de in de polissen genoemde begunstigde.

Als de aanvullende verzekeringen uitvaartverzekeringen zijn (dat zijn polissen waarop uitsluitend de kosten van de uitvaart worden vergoed), dan wordt tot aan de verzekerde waarde alle nota's van de uitvaartverzorger door de verzekeringsmaatschappij betaald. In dat geval adviseer ik u contact op te nemen met Monuta.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE