uitbetaling levensverzekering


13 oktober 2014

Vraag nummer: 40226

Mijn vriendin heeft geen PC, daarom zend ik u de vraag. Naam mw. C.T. Eijeriks geb. 05-04-1938. Mijn Vader E.C.P. Eijeriks wonende in Rotterdam Overschie Adrighemweg 90 (inmiddels overleden) heeft voor de kinderen een levensverzekering afgesloten bij HAV-bank. Bij het overlijden van mijn Vader hebben mijn broers H. Eijeriks en K. Eijeriks uitbetaald gekregen. Ik mw. C.T. Eijeriks heeft nooit een cent ontvangen. Hopelijk kunt u dit voor mij nakijken, het is wel lang geleden. Mevrouw Eijeriks zal u ook nog telefonisch benaderen.

Met vriendelijke dank

J. Beij (vriend van mw. Eijeriks)

Antwoord:

Dit kan door ons op generlei wijze worden gecontroleerd. Dat kan alleen door de betreffende verzekeringsmaatschappij.

Het is overigens niet zo dat een uitkering verschuldigd is aan alle kinderen. De uitkering geschiedt aan de in de polis genoemd begunstigde. Dat kan een kind zijn maar ook ieder ander die daartoe door de verzekeringnemer was aangewezen. Het is ook vaak zo, dat er geen geld wordt uitgekeerd, maar dat de uitvaartkosten door de verzekeraar met de uitvaartverzorger werden verrekend tot maximaal de verzekerde waarde.

Er zal on getwijfeld rechtsgeldig zijn afgewikkeld. Als de vordering overigens is verjaard (vijf jaar na de opeisbaarheid) dan is er sowieso niets meer te vorderen.

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >