uitbetaling dubbele polis


31 maart 2013

Vraag nummer: 34140

Geachte heer Zwaanswijk,
Mijn vader wilde geen uitvaartverzekering. Hij zou ervoor zorgen dat er geld daarvoor aanwezig was. Toen mijn vader ging dementeren heb ikbesloten een verzekering voor hem af te sluiten. Ik zorgde voor zijn zaken en als er met mij wat zou gebeuren, zou mijn vader in ieder geval netjes begraven kunnen worden. Nu, bijna twee jaar na zijn overlijden op 91-jarige leeftijd,bleek er toch een polis te zijn van Yarden. Deze heb ik opgestuurd naar de afdeling claim-administratie. Hierna heb ik slechts de door mij betaalde meerkosten van zijn begrafenis ontvangen, terwijl er nog een bedrag van ruim 1000 euro overblijft aan afgesloten verzekering. Ik ging er vanuit dat het totale bedrag aan eenmalige betaling van de verzekering zou worden teruggestort. KanYarden zomaar dit resterende bedrag 'inpikken'?
Met vriendelijke groet,
Anja van Kas-Kuijpens

Antwoord:

Geachte mevrouw,

Neen dat kan niet. Het is ook niet zo dat Yarden die resterende EUR 1000 zelf houdt. Dit bedrag wordt gereserveerd in de verzekering en blijft beschikbaar bij overlijden van een volgende verzekerde. Yarden moet dan overigens wel contact met u opnemen om vast te leggen wie die volgende verzekerde is.

Ik vind overigens persoonlijk deze regeling, alhoewel juridisch correct, erg omslachtig. Het zou ook mijn voorkeur hebben om een eventueel resterend bedrag gewoon uit te keren.

Ik adviseer u contact op te nemen met Yarden. Als dit niet naar tevredenheid wordt opgelost, kunt u eventueel een klacht indienen bij het klachteninstituut financiƫle dienstverlening (KIFID. U kunt dat doen via www.kifid.nl

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE