uitbet van uitvaart verz bij leven .


19 september 2014

Vraag nummer: 39919

IK hebvoor onze dochters ieder een uitvaartpolis zonder dat te weten overigens ik had toentertijd om een spaarverz gevraagd en nu kom ik erachter dat het om een uitvaart polis gaat ,wij wonen al 28 jaar in italie en ieder jaar legde ik de betalingkopie in de lade in de overtuiging dat ik tot 01 07 2013 betaal en dan het volle bedrag in 2014 uitbetaald krijg .Mijn vraag is nu: Kan ik het toch Nu uitbetaald krijgen en hoeveel gaat me dat kosten ?Ik wacht op uw antwoord en daarna stuur ik u de polisnrs op ,bij voorbaat dank PJ geraci wighman .

Antwoord:

Geachte mevrouw, mijnheer,

Als het om een uitvaartverzekering gaat, wordt pas uitgekeerd na het overlijden van de verzekerde. Dat is ook logisch. Daarom is het een uitvaartverzekering. Dat u wellicht een ander doel voor ogen had, verandert daaraan niets. De rechten en plichten staan wat dat betreft altijd omschreven in de verzekeringsvoorwaarden.
Hooguit kunt u de verzekeringsmaatschappij vragen om de verzekering af te kopen. Dat is overigens niet altijd toegestaan. Ook daarvoor moeten de verzekeringsvoorwaarden duidelijkheid geven. Als de verzekering wel afkoopbaar is, dan is de hoogte van de afkoopwaarde door de verzkeringsmaatschappij te berekenen.

Ik kan u dus slechts adviseren contact op te nemen met de desbetreffende verzekeringsmaatschappij.

Met vriendelijke groet,
J.Zwaanswijk

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >