polis axent!


24 maart 2014

Vraag nummer: 37788

Vorigge week heb ik hier een vraag gesteld maar tot op heden geen antwoord gekregen. Zodoende probeer ik het nog een keer.
Mijn moeder heeft ooit voor mij een uitvaart polis afgesloten en deze enkele jaren terug premie vrij laten maken. nu komt binnen kort wegens kanker mijn zwager te overleiden. helaas is door welke omstandigheid dan ook, hun polis nooit omgezet naar euros. mijn zus en zwager komen nu dus te kort.
Is er een mogelijkheid hun polis aan te vullen met mijn premie vrije bedrag? kan ik mijn polis laten uitbetalen en kan ik hun dit schenken. of is er een andere manier dat ik hun kan helpen in deze schrijnende situatie?

Hoogachtend F. Hansen,

Antwoord:

Geachte mevrouw, mijnheer,

De door u voorgestelde constructie zal helaas niet tot de mogelijkheden behoren. Een polis waarop u verzekerd bent, keert immers eerst uit na uw overlijden.
Ik kan u slechts adviseren contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij en vragen wat de afkoopwaarde van de polis is. U kunt op basis van die informatie beslissen of dat bedrag voldoende is om de polis af te kopen en het geldbedrag dan aan uw zus en zwager te schenken.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE