Natura verzekering meer / minder kosten


14 maart 2009

Vraag nummer: 24454  (oude nummer: 12512)

Beste lezer,
Onlangs is mijn vader overleden. Hij had een natura-verzekering bij Dela. Nu worden alle kosten die buiten de verzekering vallen (uiteraard) in rekening gebracht terwijl de minder afgenomen diensten (oa een rouwauto) niet in mindering gebracht of verrekend worden. Is dit niet ongewoon.

vriendelijke groet,
Frank Kastelijn

Antwoord:

Geachte heer Kastelijn.

Er zijn twee mogelijkheden: de uitvaart is door DELA verzorgd (resp. door een uitvaartverzorger die door DELA is ingeschakeld), of de uitvaart is verzorgd door een door u zelf gekozen uitvaartverzorger die de kosten vervolgens declareert bij DELA.

In het eerste geval verleent de uitvaartverzorger de diensten die conform de polis zijn verzekerd. Worden bepaalde diensten niet afgenomen, dan worden de minderkosten gewoonlijk wel verrekend met eventuele andere wellicht wat duurder uitgevallen verzekerde diensten maar niet met diensten of kosten die niet verzekerd zijn.

Heeft u zelf een uitvaartverzorger ingeschakeld, dan wordt de geldswaarde die het pakket vertegenwoordigt beschikbaar gesteld aan de uitvaartverzorger.

Met vriendelijke groet,
Johan Zwaanswijk

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >