Minder uitbetalen naturapolis


3 april 2017

Vraag nummer: 50326

Mijn moeder is 2 weken geleden overleden. Zij had een naturapolis, oorspronkelijk van de ANBV, nu Ardanta. Op de polis staat waarvoor zij verzekerd is. Echter Ardanta zegt dat dit niet meer geld omdat wij zelf een begrafenisonderneming hebben ingeschakeld. Zij betalen nu alleen de nominale waarde. Op mijn verzoek heeft Ardanta de oude polisvoorwaarden van ANVB toegestuurd. (mijn moeder had andere polisvoorwaarden voor een naturapolis in haar bezit). Hierin staat in artikel 10 dat de begrafenis door verzekeraar zal worden verzorgd door diens eigen onderneming enz. Echter er staat nergens vermeld wat de consequenties zijn (minder uitbetaling) als dit niet gebeurd. Wat kan ik hier tegen doen. Mijn moeder heeft vanaf 1958 hiervoor betaald, dus u kunt zich voorstellen dat ik zwaar gefrustreerd ben.
Mvg. Diana Lenderink

Antwoord:

Beste Diana, in de markt zien we dat er bij veel verzekeraars oude polissen bestaan met een hele historie. dat is hier kennelijk ook het geval.
Staat er in deze polis welke voorwaarden er nu echt van toepassing zijn en zijn dat ook de voorwaarden die men u heeft toegestuurd? Want dat lijkt me belangrijk om eerst goed helder te hebben voordat u verder in gesprek gaat met Ardanta. Wellicht wordt dan ook duidelijk of er sprake is geweest van indexering.
U kunt Ardanta in ieder geval ook vragen om aan te geven waarop men het nominale bedrag baseert, dat lijkt me wel een belangrijke vraag.
Mocht u er zo niet uitkomen dan verwijs ik u naar de klachtenprocedure die Ardanta heeft.

Met vriendelijke groet, Evert de Niet

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE