afkopen uitvaartverzekering Dela.


11 maart 2013

Vraag nummer: 33877

Wij zijn sinds 1991 verzekerd voor de uitvaart bij Dela.
Nu wij hebben vernomen van goede vrienden dat we niet vrij zijn in het kiezen van een uitvaart ondernemer, zijn we genoodzaakt onze verzekering op te zeggen, c.q af te kopen.
Nu heb ik in de voorwaarden gelezen dat het gespaarde geld in in een depositofonds wordt gestort, en pas bij overlijden wordt uitgekeerd.
Is dit terecht, en kan ik hier onderuit?
Alvast bedankt voor uw antwoord.
Met vriendelijke groet,
Marcel Brasser.

Antwoord:

Geachte mevrouw, mijnheer,

Eigenlijk verbaast uw vraag mij enigzins, want wat is de reden dat u de uitvaart niet door DELA zou laten regelen en uitvoeren?

DELA is, zoals zoveel andere uitvaarverzekeraars, eigenlijk een uitvaartverzorger waar men ook de uitvaartkosten via onder andere verzekering kan financieren. Als u aldaar een polis sluit, is het uitgangspunt inderdaad dat DELA de uitvaart regelt en verzorgt. Overigens doen zij dat al zeer vele jaren op uiterst goede manier. Bovendien werkt het erg handig: 24 uur per dag, 7 dagen per week zijn zij via het hulpnummer bij overlijden bereikbaar. De kosten worden dan vervolgens verrekend met de uitkering op grond van de polis. Er is geen enkele noodzaak de polis bij DELA op te zeggen en zelfs ronduit af te raden. Het is financieel niet handig. Inderdaad kunnen de polisvoorwaarden bepalen dat de opgebouwde waarde bij het opzeggen van de verzekering, wordt geblokkeerd en pas na het overlijden van de verzekerde beschikbaar komt.

Vaak bepalen de polisvoorwaarden dat u ook gebruik mag maken van een uitvaartondernemer die niet bij DELA aangesloten is. In dat geval wordt de uitkering wel lager omdat de uitvaartkosten van een externe uitvaartondernemer voor DELA hoger zijn dan wanneer dit via de eigen organisatie wordt geregeld. U kunt dit uiteraard bij DELA navragen.

Mijn advies is echter het handhaven van de verzekering en ingeval van overlijden van de verzekerde, DELA inschakelen. U kunt zeker zijn van een uitstekende regeling en verzorging van de uitvaart door DELA

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >