Wia en verzekering


31 oktober 2011

Vraag nummer: 26532

geachte,
ik heb een wia uitkering 100%..mocht ik voortijdig te komen overlijden, hoe zit dat dan geregeld? ik heb geen familie hier? enige familie die ik heb woont in het buitenland ver weg en die ken ik ook niet (geadopteerd geweest). enige familie is mijn vriendin (misschien trouwen in het buitenland in toekomst). de uwv betaald dan mijn crematie? en mag mijn partner wel het as hebben?
ik wil mijn as naar mijn geboorteland hebben en dat moet worden verstrooid en/of bijgezet worden bij mijn vader/ moeder graf.

ik zit eraan te denken om een uitvaartverzekering af te sluiten of een overlijdensrisico verzekering voor mijn partner en mijzelf. (partner heeft al een uitvaartverzekering). ik heb gehoord dat een overlijdensrisico kan 'in leven'ofzoiets? omdat ik maar een karig uitkerinkje heb en mocht mijn partner iets overkomen dan kan ik totaal niets? heb maar inkomen van iets meer dan 800 euro. we hebben 9 kindjes (huisdieren) en die moeten verzorgd worden. min 150per maand. ik wil dat zij of ik mocht één van ons iets overmomen een groot geld bedrag krijgt uitgestort. maar ik weet totaal niet wie we moeten kiezen, wie de meest geschikste zijn? daar wij over een tijdje terug gaan verhuizen naar het buitenland, hoe is het dan geregeld met de uitkeringssom?

bedankt.

Antwoord:

Geachte heer,

De kosten voor de uitvaart komen in beginsel ten laste van de erfgenamen, respectievelijk van degene die opdracht heeft gegeven tot het verzorgen van de uitvaart. U kunt overwegen een zogeheten nature-uitvaartverzekering af te sluiten. De uitvaartverzekeraar regelt en verzorgt en betaalt de kosten van de uitvaart dan. U kunt daarvoor terecht bij verzekeraars als bijvoorbeeld DELA; Yarden: Monuta. Daar kunt u ook een vrijblijvende premieberekeing vragen.

Deze verzekeringen keren dus geen geld uit, maar verzorgen en betalen de uitvaart. Wilt u een verzekering die na uw overlijden een geldbedrag uitkeert, dan kunt u een zogeheten overlijdnsrisicoverzekering afsluiten. Hiervoor kunt u terecht bij elke levensverzekeringsmaatschappij. De premie voor een dergelijke verzekering is afhankelijk van verschillende factoren, zoals uw leeftijd, het bedrag van de uitkering en de leeftijd waarop de verzekering stopt. Of u een dergelijke verzekering nodig heeft en hoe die verzekering er uit moet zijn respectievelijk wat de premie daarvoor is, kunt u laten beoordelen door een verzekeringsadviseur.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >