te laag verzekerd


18 mei 2012

Vraag nummer: 28303

Geachte,
Onze vraag, door een verkeersongeval is de partner/vriend van mijn zus overleden helaas. Ook helaas was hij te laag verzekerd, zij woonde 25 jr. samen, niet getrouwd geen geregistreerd partnerschap, geen kinderen samen, wel 4 nabestaande uit andere relaties. Begrafenis geregeld, heel sober en goedkoop maar toch nog heel dierbaar geweest. De dames die het regelde, zijn in gebreken gebleven om uit te leggen wie tekent (regelaar) draait ook voor de kosten op (5 getuigen aanwezig), na het lezen van de stukkken 2 dagen erna was het leed al gebeurt, door 1 van de aanwezige werd nog een opmerking gemaakt kan het niet wat goedkoper, oké en dat gebeurde dan ook.
Er zijn 4 nabestaande wettelijk dus kunnen die toch voor de kosten opdraaien.
Nu wil de verzekering kosten wat het kost het verhalen op diegene die geen nabestaande is, en overal officieel naast de POT grijp, maar de schulde willen ze wel verhalen op haar, in hoeverre kunnen wij dit aanpakken ??????

Antwoord:

Geachte mevrouw, mijnheer,

Degenen die de opdracht geven voor de uitvaartverzorging, is/zijn aansprakelijk voor de daarmee gemoeid gaande kosten. Dat de verzekeraar de (onverzekerde) kosten op hen wil verhalen is in juridisch opzicht correct. Hoe vervelend ook. Daar doet niet aan af of de uitvaartverzorger er al dan niet op heeft gewezen dat degene die tekent ook aansprakelijk is voor de kosten. In hoeverre de kosten vervolgens kunnen worden verhaald op de erfgenamen, is een vraag die ik niet kan beantwoorden. Ik zal dit deel van de vraag laten doorzetten naar een andere deskundige.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE