uitkering aan nabestaanden


29 september 2013

Vraag nummer: 35747

Ik heb een uitvaartpolis, ik zie daarop staan dat mijn nabestaanden geld ontvangen als ik overlijd. Nu komt de vraag. Ik heb geen nabestaanden wat word er dan met dat geld gedaan? Ik weet dat als een mens geen begrafenis polis heeft de persoon gewoon netjes begraven word door de gemeente, bijvoorbeeld een zwerver krijgt netjes een begrafenis. Ik betaal voor een begrafenis maar er blijft geld over voor nabestaanden die ik niet heb, heeft het dan nut om een begrafenis polis te hebben? begraven word ik alsnog al is het door de gemeente. Gaat het geld van de nabestaanden dan naar de RVS of de gemeente, of moet ik dat dan gaan vast zetten aan wie ik dat wens te geven. Dus nog meer onkosten maken om dat vast te leggen? Hoop dat U mij kan helpen.
vriendelijke groeten
G.J.J.v.d.Broek

Antwoord:

Geachte mevrouw, mijnheer

Het is een misverstand te denken dat de gemeente de kosten van een uitvaart niet probeert te verhalen. De gemeente zal als zij gehouden is om een uitvaat te regelen, altijd op zoek gaan naar eventuele erfgenamen. ijn die er niet dan houdt het uiteraard op.

Als u een polis heeft, kunt u, overigens zonder dat daarvoor kosten verschuldigd zijn, contact opnemen met de desbetreffende verzekeringsmaatschappij om in de polis vast te laten leggen naar wie een uitkering na uw overlijden gaat.

Met vriendelijke groet,
J. Zwaanswijk

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE