Branchevereniging Uitvaartondernemingen (BGNU)

Vertegenwoordigt minder dan 5% van alle uitvaartondernemingen


Van de meer dan tweeduizend (c.a. 2400) uitvaartbedrijven, zijn er nog geen honderd lid van BGNU. De BGNU vertegenwoordigt dus minder dan 5% alle uitvaartondernemingen. Ofwel (meer dan) 95% van de Nederlandse uitvaartondernemingen is geen lid.

BELANGRIJK OM TE WETEN

Minder dan 5% van alle ondernemingen is aangesloten

Houden zich bezig met opleidingsvereisten en certificering

Leden moeten in bezit zijn van Keurmerk Uitvaartzorg

De BGNU is de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen. De BGNU-leden zijn gezamenlijk wel verantwoordelijk voor meer dan 50% van de uitvaarten. Daaruit blijkt dat de BGNU vooral de grotere uitvaartondernemingen vertegenwoordigt. BGNU is daarmee veel meer een belangenvereniging voor de grote(re) ondernemingen dan een branchevereniging.

Veel initiatieven van de BGNU worden gepresenteerd als kwaliteitsborging maar lijken er vooral op gericht toetredingsbarrières op te werpen voor de vele nieuwe, kleinschalige uitvaartondernemingen. Denk daarbij aan verplichte keurmerken, onderwijsprogramma’s die veel geld kosten en de BGNU-leden niet persé beter maar wel (veel) duurder maken.

Keurmerk Uitvaartzorg

Om de kwaliteit van haar leden te kunnen waarborgen moeten leden van de BGNU in het bezit zijn van het Keurmerk Uitvaartzorg.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >