nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ook Monuta biedt iedereen een online gedenkplaats

De herinnering blijft met Monuta gedenkplaats

23 februari 2009

Internet krijgt een steeds grotere rol, ook na een overlijden. Daarom ontwikkelde Monuta gedenkplaats. Een gratis online gedenkplek voor Monuta-klanten, met een zelf gekozen websiteadres. Gedenkplaats wordt altijd aangeboden aan nabestaanden, direct na het overlijden van een dierbare. Vanaf nu kan iedereen zelf een gedenkplaats aanmaken, ook niet Monuta klanten. Als herinneringsplek voor een dierbare of misschien alvast voor zichzelf.

Op een gedenkplaats kunnen foto’s, video’s en teksten geplaatst worden. De beheerder kan vervolgens anderen uitnodigen om de gedenkplaats te bezoeken. De online gedenkplek blijft bestaan zolang de nabestaanden dat willen.

Dat internet een grotere rol speelt in ieders leven is bekend. Sommige kinderen hebben zelfs vóór hun geboorte al een eigen internetsite. En miljoenen Nederlanders hebben een Hyves pagina. Iemands aanwezigheid op internet houdt niet op na een overlijden. Dat blijkt ook uit de bijna 300 Monuta gedenkplaatsen die al geregistreerd zijn.

Nabestaanden kiezen een internetadres en richten zelf een gedenkplaats in. Er is ruimte voor teksten en foto’s, maar ook voor filmpjes. Verschillende stijlen zorgen voor een uitstraling die past bij het leven van de overledene. Iedereen kan snel en eenvoudig een persoonlijke herinneringspagina aanmaken. Je hoeft hiervoor geen ‘verstand van internet’ te hebben. De beheerder kan inloggen wanneer hij wil om wijzigingen aan te brengen. Of om vrienden en familie uit te nodigen de gedenkplaats te bezoeken. Belangstellenden kunnen een condoleance of andere reactie achterlaten.
Wanneer de gedenkplaats vóór de dag van de uitvaart wordt aangemaakt, is het handig ook praktische uitvaartinformatie toe te voegen. Zoals aanvangstijden en een routebeschrijving naar de uitvaartlocatie(s). Nabestaanden kunnen bovendien via de rouwkaart of overlijdensadvertentie doorverwijzen naar de gedenkplaats.

De mogelijkheden om het afscheid op eigen wijze in te vullen zijn groter dan ooit. Daar wil Monuta mensen bewust van maken. Monuta bestaat ruim 85 jaar en verzorgt jaarlijks meer dan 18.000 uitvaarten. Ervaring die Monuta gebruikt om van elk einde een mooie herinnering te maken.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >