Problemen met betaling erfbelasting

Belasting over een woning die niet tijdig verkocht wordt

Kunt u de aanslag Erfbelasting die u is opgelegd niet direct betalen? Dan kunt u mogelijk uitstel vragen aan de Belastingdienst. De Belastingdienst kent enkele voorwaarden waaraan voldaan moet worden voordat er uitstel verleend kan worden. Deze voorwaarden vindt u op deze site. Ook kan het zijn dat uw aanvraag om uitstel individueel wordt bezien en op grond daarvan uitstel wordt toegekend.

Neem contact op met de belastingdienst als u in de problemen dreigt te komen.

Uitstel van betaling in geval van echtgenoot, geregistreerd partner of samenwoner

Erft de echtgenoot, geregistreerd partner of samenwoner (deels) de woning van de overledene omdat de overledene dat in zo zijn testament heeft bepaald of omdat de wettelijke verdeling geldt? In dat laatste geval krijgen de kinderen voor dat deel van de erfenis een vordering op de echtgenoot, geregistreerd partner of samenwoner. De kinderen houden hun deel van de erfenis tegoed en krijgen het als de echtgenoot, geregistreerd partner of samenwoner overlijdt.

Het kan zijn dat de kinderen de erfbelasting niet kunnen betalen. De echtgenoot, geregistreerd partner of samenwoner betaalt dan de erfbelasting van de kinderen. Het kan ook zijn dat de langstlevende de aanslag erfbelasting over zijn erfdeel niet kan betalen. Hij kan, onder voorwaarden, uitstel van betaling krijgen. Neem zo snel mogelijk contact op met de Belastingdienst wanneer u de erfbelasting niet kunt voldoen.

Let op!
Wordt de woning verkocht? Of gaat de echtgenoot, geregistreerd partner of samenwoner ergens anders wonen, dan komt hij niet in aanmerking voor uitstel van betaling.

Beoordeel dit artikel:

Kunnen we dit artikel verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat ons het weten.
Wilt u een antwoord? Vermeld dan uw e-mailadres!
Verzenden >
Moet de WOZ waarde worden opgegeven voor de erfbelasting?
Reportage door: Uitvaart
Meer reportages

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE