schoonmoeder eenzaam


27 juli 2012

Vraag nummer: 28744

Hallo,

Mijn schoonmoeder heeft in korte tijd haar broer en zus verloren. Ze is nu nog de enige van de familie en ze is ook al een aantal jaar weduwe. Ze is de laatste tijd nogal eenzaam en heeft weinig fut. Hebben jullie een idee hoe wij hier als kinderen mee om kunnen gaan? We wonen zelf aan de andere kant van het land en kunnen niet makkelijk op een avondje even langs.

Antwoord:

Beste mevrouw,

Afhankelijk van de leeftijd, mobiliteit en interesses zijn er verschillende mogelijkheden waar uw schoonmoeder door geholpen kan zijn.
Als uw schoonmoeder nog mobiel is, is het misschien een idee om vrijwillerswerk te gaan doen. Daar leert ze nieuwe mensen kennen, het is fijn als je iets voor anderen kan betekenen en het geeft een invulling aan de dag of week.
Als uw schoonmoeder minder mobiel is kan ze ook gebruik maen van het aanbod van vrijwilligerswerk.
U kunt informeren bij de gemeente wat het aanbod is in de regio en het samen bespreken.
Ook organiseren welzijnsorganisaties verschillende activiteiten, tegen een bijdrage, die misschien leuk zijn om te bezoeken.
Als uw schoonmoeder ouder is dan 65 (soms ook vanaf een andere leeftijd, dat is afhankelijk van de gemeente)kunt u ook contact opnemen met de ouderenadviseur of ouderenwerker en uw zorg bespreken.

Met vriendelijke groet,

Wendy van der Kooij
Nunazorg

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >