Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

ongerust

23 maart 2012

Vraag nummer: 27930

Mijn verstandelijk beperkte buurvrouw is na het overlijden van haar moeder op zichzelf aangewezen, ik maak mij zorgen want ik zie dat ze niet voor haarzelf kan zorgen.
Waar moet ik beginnen om haar te helpen?

Antwoord:

Beste Lianne,

Als de verstandelijke besperking de oorzaak is van de hulpbehoevendheid kan uw buurvrouw misschien in aanmerking komen voor AWBZ-zorg.
Om AWBZ-zorg te krijgen is er altijd een indicatie nodig. Een indicatie is een besluit waarin staat welke zorg ze nodig heeft en hoeveel. Ze krijgt deze indicatie van het CIZ.
U kunt met uw buurvrouw een aanvraagformulier invullen op http://www.ciz.nl/awbz-zorg/zelf-awbz-zorg-aanvragen.

Als het onzeker is of de zorg wel onder de AWBZ-zorg valt kunt u contact opnemen met het WMO-loket van uw gemeente en de situatie bespreken.
Mocht de aanvraag spoedeisend zijn, dan kunt u het beste met uw buurvrouw naar haar huisarts gaan. Hij kan eventueel een spoedindicatie aanvragen.

Ik hoop u hiermee voldoende geinformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Wendy van der Kooij
Nunazorg

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder