Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Korting op belasting

25 juli 2012

Vraag nummer: 28736

Mijn Heer/Mevrouw.
Ik ben mantel verzorgen van mijn vrouw,kan ik na het overlijden van mijn vrouw in aanmerking komen van belasting korting in verband als
mantel vezorger.
Bij voorbaat mijn dank.
Met vriendelijke groeten A.Starreveld

Antwoord:

Beste meneer Starreveld,

U kunt in aanmerking komen voor teruggaaf van de belastingdienst.
Op http://www.mezzo.nl/geldzaken vindt u allerlei informatie over geldzaken voor mantelzorgers.
Na het overlijden van uw vrouw kunt u mogelijk recht hebben op een verhoogde vrijstelling wanneer u aan bepaalde voorwaarden voldoet.
Meer informatie over deze voorwaarden kunt u vinden op http://www.mezzo.nl/erfbelasting
U kunt ook telefonisch contact opnemen met de mantelzorglijn 0900 - 20 20 496 (€ 0,10 p/m)of met de belastingdienst 0800 - 0543 (gratis)

Met vriendelijke groet,

Wendy van der Kooij
Nunazorg

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder