Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

gevoel van leegte na overlijden van partner

31 juli 2012

Vraag nummer: 28755

Een half jaar geleden is mijn vader overleden na een lang ziekbed. Mijn moeder heeft hem verzorgd tot aan zijn dood. Dat was voor haar ook geen makkelijke tijd. Ze is nog relatief jong en heeft verder weinig om handen behalve haar parttime werk in de bibliotheek. Ik ben enig kind en mijn man en ik werken hard in ons eigen bedrijf. Mijn moeder zit nu niet lekker in haar vel en voelt leegte in haar leven. Het zorgen om vader is nu weggevallen en was voor haar een dagtaak. Wij vinden het moeilijk om haar daarbij te helpen en vragen ons af of zij professionele hulp nodig heeft of dat dit normaal is in een rouwproces.
Hebben jullie een goed advies hoe hiermee om te gaan?

Antwoord:

Beste mevrouw,

Het is moeilijk om op basis van uw vraag te bepalen of de situatie van uw moeder normaal is of niet.Het is wel herkenbaar dat mensen een bepaalde periode nodig hebben om weer invulling te geven aan hun veranderde leven en een half jaar is nog niet zo'n lange tijd.
Ik zou uw zorg i.i.g. bespreken met uw moeder. Misschien wil ze (al dan niet samen met u) een keer naar haar huisarts gaan.
Als uw moeder in goed contact staat met haar huisarts kan ze haar gevoelens met hem of haar bespreken. Hij kan haar n.a.v. haar verhaal en indien nodig, adviseren en de mogelijkheden bespreken.
Voor u is het misschien een geruststellend idee als uw moeder met een arts heeft gesproken.
Ik zou in ieder geval de komende periode regelmatig het contact met haar blijven onderhouden. Als haar gevoel lang hetzelfde blijft of het gaat slechter met haar dan merkt u dat tijdig als u intensief het contact onderhoudt.
Hier kunt u meer lezen over rouw.

Met vriendelijke groet,

Wendy van der Kooij
Nunazorg

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder