Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kinderallimentatie na overlijden ex

8 mei 2019

Vraag nummer: 57836

Beste
Mijn ex is overleden en onze dochter is 16. Ik ben ondertussen getrouwd . Mijn ex betaalde alimentatie voor onze dochter. Wat gaat er nu gebeuren ? En op wat heb ik recht voor de verdere opvoeding van mijn kind?

Antwoord:

Beste Vraagsteller,

Uw ex is overleden en u vraagt zich af hoe het nu zit met de alimentatie die hij/zij betaalde t.b.v. van uw minderjarige dochter.

De alimentatie stopt, dat is duidelijk. Nu kunnen er rechten voor uw dochter ontstaan. Ik verwijs u graag door naar de volgende rubriek in de Infotheek:


https://www.uitvaart.nl/infotheek/zorg-voor-nabestaanden/geldzaken-tbv-het-kind


U vindt in de subrubrieken onder deze rubriek veel informatie die van toepassing kan zijn.


Ik vertrouw er op uw vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord.


Met vriendelijke groet,
Joke Mourits
sce executeur, estate- en financieel planner

erfzaken
platinaweg 25
2544 ez den haag
tel 070 321 00 15
www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder