Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

verslaving

12 oktober 2012

Vraag nummer: 32163

Beste Wendy van der Kooij,

een half jaar geleden is mijn vader dood gevonden in de badkamer. Hij had te veel gedronken. De politie zegt dat het een natuurlijke dood was. Mijn vader was zwaar alcoholist. Ik heb veel verdriet van zijn door, maar ik merk dat ik er bij niemand bij terecht kan. Hij had met niemand meer contact, alleen met mij. Dus ben ik ook de enige met verdriet. Ik heb de crematie geregeld, en was daar ook helemaal alleen met Monuta en mijn zoon. Ik voel me hierin heel erg alleen. Ben boos op de maatschappij omdat die de alcoholisme zo zien als eigenschuld dikke bult.
Ik weet gewoon niet wat ik moet doen en daarom ben ik gaan googelen en kwam ik op uw vragen site van uitvaart.nl.
Kan u me vertellen waar ik met mijn verdriet naar toe kan en mijn boosheid over verslaving aan alcohol?
Dankjewel alvast.
Groetjes Loes.

Antwoord:

Beste Loes,

Bedankt voor het stellen van uw openhartige vraag.
Het is lastig om u zo een antwoord te geven omdat het zoeken naar passende hulpverlening of zorg afhangt van verschillende factoren.
U kunt daarom, denk ik, het beste een gesprek met uw huisarts aan gaan om uw gevoelens te bespreken.
Uw huisarts kan dan beter een inschatting maken door welke vorm van hulp u het beste geholpen bent.
Waarschijnlijk is uw huisarts ook op de hoogte van voorzieningen in uw woonplaats (ik weet niet in welke gemeente u woonachtig bent)zoals b.v. lotgenotengroepen van naasten van alcoholverslaafden.
Als u liever geen gesprek aangaat met uw huisarts kunt u ook zelf contact opnemen met het algemeen maatschappelijk werk. Via de site van uw gemeente kunt u de adresgegevens en het telefoonnummer vinden. Zij kunnen ook met u op zoek gaan naar passende zorg e/o hulp.

Ik wens u veel sterkte en hoop dat u snel een vorm van hulp zal vinden waardoor u zich gesteund zal voelen.

Met vriendelijke groet,

Wendy van der Kooij
Nunazorg

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder