Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

vermijden van contact

23 februari 2013

Vraag nummer: 33726

Beste,
onlangs is mijn moeder overleden. Mijn ouderlijk huis is aan de andere kant van het land, en doordat ik een drukke baan heb zie ik mijn vader niet vaak. Hij is altijd een gelsoten persoon geweest, hij vermijdt het contact met anderen steeds meer. Hij zit het liefst alleen thuis, in de stilte. Soms zegt hij dat hij dood wil, en dat hij dat serieus meent. "Ik heb mijn leven gehad, het is goed zo." Ik gun hem zo graag een beter bestaan. Hij verzorgt zichzelf en het huis prima, en is zowel geestelijk als fysiek kerngezond. Hoe kan ik hem helpen?

Antwoord:

Beste vraagsteller,

Ik weet niet in hoeverre u uw zorg bespreekt met uw vader?
Misschien kunt u (samen) een keer een afspraak maken met de huisarts van uw vader en uw zorgen daar bespreken?
Afhankelijk van de leeftijd van uw vader kunt u ook contact opnemen met de ouderenadviseur als de woonachtige gemeente daar mee werkt.
Ook zijn er verschillende organisaties die op diverse manieren iets kunnen betekenen. Zoals op bezoek gaan of samen iets doen als uw vader dat toch eens wil proberen.Dat kunnen betaalde dienstverleners zijn of vrijwilligers.
Ik hoop u hiermee wat verder op weg te hebben geholpen.

Met vriendelijke groet,

Wendy van der Kooij
Nunazorg

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder