vader in verzorging tehuis


14 augustus 2014

Vraag nummer: 39377

Beste,

Mijn vader is een maand geleden opgenomen in een verzorging te huis.
Dit heeft zijn vriendin allemaal geregeld zonder dat mijn zus en ik dit wisten.
Wij waren samen op vakantie en kregen 4 dagen later een mail waarin stond dat hij opgenomen is. Toen wij naar het tehuis belde mochten zij geen informatie geven, omdat wij niet op de contactenlijst staan. Nu willen wij hier graag op staan. Dit moet zij regelen volgens het te huis. Wij hebben dit meerdere keren aan haar gevraagd, maar geen reactie.
Hoe kunnen wij op de contactenlijst komen? Kunnen wij überhaupt op de lijst komen zondkiaer toestemming van haar. Ze zijn niet getrouwd, maar hebben wel een geregistreerd partner schap en mijn zus en ik heb haar toestemming over zijn financiële zaken gegeven (via de rechter moest dit gebeuren).
Vriendelijke groet,
Sas

Antwoord:

Geachte vraagsteller,

Op de eerste plaats is het uw vader zelf die toestemming mag geven en bepaalt wie er op de contactenlijst komt en als uw vader een mentor heeft dan is het de mentor. (dat is de persoon die alle andere zaken dan de financiële zaken regelt als uw vader dat zelf niet meer kan.)

U kunt het beste eerst met de partner van uw vader praten en als dat echt niet werkt en u toch graag uw vader bezoekt eens informeren bij de zorginstelling of eventueel bij de Rechtbank informeren.

Met vriendelijke groet,

Joke van Zoest
SCE-executeur
Financieel Planner (FFP)
Estate Planner
www.erfzaken.nl
post@erfzaken.nl

Stel een vraag:

Naam *:  
E-mailadres *:
De titel van uw vraag *:
Uw vraag *:
* Wel verplicht, maar wordt niet gepubliceerd in de website (alleen uw vraag en antwoord).   Verzenden >

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >