Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

lotgenoten

22 maart 2012

Vraag nummer: 27927

Beste Wendy en Joke,
Mijn dochter is vorig jaar alleen komen te staan. haar vriend is overleden en zij bleef achter met haar zoontje van 2 jaar.
Ze heeft veel behoefte aan een gesprek met iemand die het zelfde heeft mee gemaakt.
Hoe kan zij in contact komen met een jonge vrouw die ook weduwe is en kleine kinderen heeft?
Dank u, Groet M. van der Meer

Antwoord:

Beste M. van der Meer,

Er zijn verschillende mogelijkheden om met lotgenoten in contact te komen.
Uw dochter kan informeren bij Humanitas wat zij aanbieden in haar regio. Bij Humanitas kunt u eenvoudig zien onder welke afdeling van Humanitas zij valt.
Soms organiseert maatschappelijk werk ook lotgenotengroepen. Ze kan contact opnemen met algemeen maatschappelijk werk en hun de vraag voorleggen.

Daarnaast zijn er initiatieven als Stichting Lotgenotencontact, ouder alleen en samen alleen.Deze opties hebben gelijknamige websites maar vragen wel een vergoeding tussen de 12 en 37 euro per jaar.

Ik hoop dat uw vraag voldoende beantwoord is en dat uw dochter snel een gesprekspartner vindt.

Met vriendelijke groet,

Wendy van der Kooij
Nunazorg

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder