Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kan ik mijn dierbare nog bezoeken in het Buitenland.

22 februari 2021

Vraag nummer: 62472

Goedemorgen,
Een vriend van mij staat op het punt van overlijden. Zijn dochter woont in Rome. Hoe kan zij binnen de bestaande Coronaregels haar vader nog zien en de uitvaart bijwonen?
Mvg Marchel Verhulst

Antwoord:

Beste vraagsteller,

Wat een enorm triest bericht zo in deze coronatijden.

Ik adviseer uw vriend de website te raadplegen van het ministerie van Buitenlandse zaken t.b.v. reisregels per land. Vaak spreekt men over niet noodzakelijke reizen waar een beperking voor geldt. Het reizen m.b.t. het bezoek van een ernstig ziek familielid en/of bezoek aan de uitvaart valt onder speciale regelgeving.

Met vriendelijke groet,

Joke

www.levenszaken.nl
post@levenszaken.nl

Print deze pagina

×

Spelregels

  • U kunt een vraag intypen; het antwoord staat binnen 72 uur onder de vraag.

  • De service staat open voor particulieren, instellingen, ondernemers en begraafplaatsen die relatie zijn van Uitvaart.nl, Joke Mourits en/of Levenszaken.

  • Een vraag moet een algemeen karakter hebben. Bijvoorbeeld: "Kom ik in aanmerking voor een ANW uitkering na het overlijden van mijn echtgenoot? Ben ik na het overlijden van mijn partner verplicht de hypotheek af te lossen?". “Moeten we echt binnen 48 uur de kamer van onze overleden moeder overdragen? Vragen die betrekking hebben op individuele situaties kunnen niet worden behandeld, omdat voor een juist antwoord veel gegevens over feiten en omstandigheden nodig zijn. Voor dergelijke individuele vragen kunt u - vrijblijvend ­ bij Levenszaken terecht.

  • Zowel de vraag als het antwoord zijn en blijven openbaar, ook nadat uw vraag beantwoord is. Houdt u er rekening mee dat openbare sites zoals Uitvaart.nl in het algemeen en de adviesrubrieken in het bijzonder geïndexeerd worden door zoekmachines waardoor ook uw naam kan opduiken in Google. Staat het openbare karakter van de site u tegen, dan kunt u beter contact opnemen met Levenszaken voor een betaald privé-consult. Stuur hiervoor een e-mail naar post@levenszaken.nl.

Uw vragen worden serieus en zorgvuldig behandeld, maar Uitvaart.nl en Joke Mourits wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en/of aansprakelijk voor via hyperlinks verkregen informatie op externe websites.

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder