Delen kosten grafmonument


5 juni 2022

Vraag nummer: 65020

Hi Joke Mourits, op 20-02-2021 is mijn vrouw overleden aan kanker. Met haar zoon en zijn vriendin ben ik overeen gekomen dat wij de kosten van het monument en het begraven zouden delen. (bijna) € 5,0000.-- . Tijdens de ziekte periode van 1 jaar en tot nu na weer een jaar heeft mijn stiefzoon naar mij toe niet zo'n geïnteresseerde belangstelling gehad. Na dat ik herhaalde malen gevraagd heb om de kosten financieel af te werken vraagt hij of dat ik eerst eens moet vertellen wat ik allemaal gedaan heb. waarbij ik vraag hoezo. En krijg de opmerking [doe niet zo dom]. Ik heb hem gewezen op onze afspraak, maar dan komt het van de ene naar de andere woorden wisseling. Net na de grafwerkzaamheden heb ik hem al een kopie etc. gegeven.
Nu heb ik weer een brief met kopieën in zijn brievenbus gedaan plus hoe onze afspraak tot stand is gekomen.
Mijn vraag is of ik hem kan verplichten om zijn belofte na te komen.
Al vast vriendelijk bedankt, Gr, Raoul Lejeune

Antwoord:

Beste vraagsteller,

Dit is een lastige vraag. U heeft, naar ik aanneem, de opdracht rondom het monument op u genomen en dus bent u een afspraak aangegaan met de leverancier van het monument. U had met de stiefzoon afspraken gemaakt die nu niet worden nagekomen.

U kunt proberen nog in gesprek te komen met uw stiefzoon om tot rede te komen en evt. de hulp in kunnen schakelen van een mediator? (heeft u een rechtsbijstandsverzekeraar dan kan het zijn dat deze kosten door hen worden vergoed)

Joke
Erfzaken en Levenszaken

Platinaweg 25
2544 EZ DEN HAAG
T 070 321 00 15
E post@levenszaken.nl

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >